Alma & Artur en unik butik

I Hagestad, längs Österlenvägen, finner man Alma & Artur. En inredningsbutik vars syfte är att finansiera olika former av hjälp till barn i Indien. Butiken som startades 2010 drivs helt ideellt och allt överskott går till barn i Indien.

AAbutik takkrona

AAexteriört1

Huvudprojektet är en skola för flickor i Jodhpur. Idag går där ca 150 flickor. Skolan finansieras i sin helhet av butiken Alma & Artur.

Här finner du textilier, möbler och udda saker. Indiska kvinnor på landsbygden har skapat nya produkter av gammalt material. Möblerna är gamla men har putsats upp, reparerats och fått behålla sin vackra patina.

AAbutik panorama

AAbutik1

Fantastiskt vackra möbler i underbara färger som jag tycker passar bäst att mixas in med annan stil.

Jag tänker gammalt bord med moderna stolar…vitrinskåp som passar utmärkt i kök (vägg- eller golvskåp) till förvaring och där också porslinet då får en framträdande roll. Färgstarka textilier på ljus vägg eller som ett färginslag på neutral soffa. Eller varför inte en modern soffa med vackert runt plåtfat som bord…ja kombinationerna är oändliga. Gör ett besök hos Alma & Artur om ni är i krokarna, där kan man som sagt förena nytta med nöje.

AAbutik2

AAbutik3

Foton: Charlotte Warnestad, eclectista.se

Nu packas det för bilresa ner till Amalfikusten, så häng med… Jag kan redan nu utlova många fina bilder både på exteriör och interiör. Så vi säger hej då till Österlen med dessa vackra bilder, utsikt från Hammars backar en kväll i juli.

Hammars backar 3

Hammars backar 2

Hammars backar 1

Foton: Charlotte Warnestad, eclectista.se

Leave a Reply