Vincent Darré vågar… Vågar du?!

Jag har sagt det tidigare – jag går igång på inredning där man vågar ta ut svängarna.

Precis som inom modebranschen, och deras ibland exceptionella modeshower, är det ju inte meningen att vi ska “köpa det rakt av”. Vi ska bli inspirerade, fascinerade och kanske t.o.m provocerade. Allt för många inreder sina hem efter hela koncept, vilket det är MIO’s nya kollektion eller Svenskt Tenn så blir ju det likriktade i längden väldigt tråkigt. Vi har lite svårt att vara personliga i vår inredningsstil, lite svenskt ängsliga är vi nog…

Det sneglas allt för mycket på trender och styling i magasin. Dessa är till för inspiration och till för att införlivas i den redan befintliga inredningen. Där i ligger ju den sköna konsten att kunna inreda, inte att fylla ett tomt rum med det “senaste”.

Nedan följer lite ögongodis, framförallt för er som delar mitt tänk *smile*. Bilderna är från Vincent Darré’s lägenhet i Paris. En inredningsdesigner som ser sig själv mer som en filmmakare.

 

60-tals stolar omklädda i tyg från Pierre Frey

vincent-darre-home-tour-04

 

Grafiskt lackat bord och Salvador Dali-inspirerad soffa | väggbelysning i form att insekter med belysta ögon

vincent-darre-home-tour-06

vincent-darre-home-tour-07

 

1800-tals dagbädd i smaragdgrön sammet

vincent-darre-home-tour-10

vincent-darre-home-tour-08

 

Grafiskt kakel i badrum

vincent-darre-home-tour-12

 

Entrén

vincent-darre-home-tour-05

 

18oo-tals bänk från Spanien möter en Sputnik takkrona

vincent-darre-home-tour-02

 

Vincent Darré

vincent-darre-home-tour-01

Foton | Architectural Digest

 

Visst fascineras man och det mest intressanta med Vincent Darré är att han, precis som Karl Lagerfeldt inom modevärlden, har ett behov av ständig förändring.

Han gillar framtid mer än det gångna, därför gick nu hela bohaget på auktion i förra veckan… Vincent Darré blir nu “pånyttfödd”!

 

Önskar er en fin ny vecka!

Leave a Reply