Zalando’s multifunktionella “hubb”…

Online modeföretaget Zalando har fått en fysisk hemvist i Berlin…och nej det är inte en butik utan en multifunktionell “hubb” för företaget. Ett presentations- och presskonferenscenter på dagtid och tillfälle till företagsevent under kvällstid. Där ges utrymme för sammankomster för mer än 300 personer… Här finns även möjlighet för mindre team att mötas till lunch eller kaffe. Inte nog med detta, det erbjuds möjlighet för team yoga-klasser och andra fitnessaktiviteter.

Hülle & Fülle är designbyrån ansvariga för interiören. En byrå som grundades 2007 av Nicole Albrecht och Florian Jünger i Berlin.

Interiören upplevs som ett möte mellan hotell lounge, biograf och kontorsmiljö. De olika materialvalen och de kontrasterande färgerna markerar de olika scenarierna.

Betonggolv – glaserat kakel – mörkt trä – mönstrat vinylgolv – textilier – handgjorda mässingsinslag

zalando4

zalando6

hHuelle+FuelleZalando LoungeBerlin Otkober 2015

 

En omfattande kakelvägg delar den nedre delen från den övre. Den innefattar en lång disk att t.ex. arbeta vid. Här kan man även ta del av presentationer eller bara njuta av utsikten, och inte allt för sällan är det turister som promenerar längs den forna Berlinmuren.

Bakom disken, på väggen, presenteras säsongens olika kollektioner och “fashion looks”.

zalando1

zalando3

zalando5

zalando2

Foton | Michael Mann

 

Med detta önskar jag er en skön Alla Helgons Helg!

 

Leave a Reply